Para biriktirmenin gerekliliğini ve önemini hepimiz biliyoruz. Paranın hayatımızda olmazsa olmaz yeri tartışılmaz. Ancak bazı durumlarda para biriktirmek daha kolayken bazen öyle olmuyor. Para biriktirme kararı alıyoruz, ancak gerçekleştiremiyoruz. Bunun nedenini finansal geçmişimiz oluşturuyor.
Çocukluktan itibaren paraya olan bakış açımız, tüketim alışkanlıklarımız, alışveriş kültürümüz ve ailemizden bu konuda aldığımız eğitim bizim finansal karakterimizi oluşturuyor. Maddi açıdan daha kontrollu olmak için finansal karakterimizi çözmeli, yanlış ya da eksik gördüğümüz yönlerimizi düzeltmeli ve en önemlisi para biriktirmek için bir amaç edinmeliyiz.
Hayatımınız her alanında bir amaç dahilinde yaptığımız hareketler bize başarı sağlar. Planlı çalışmak,organize olmak, hedef odaklı olmak ve süreç boyunca kişisel dinamizmi düşürmemek başarının temel faktörüdür. Para biriktirmek ve finansal açıdan refaha kavuşmakta bu faktörlere bağlıdır.
Hayatımızda her şey planlı ve ölçülü olmasına rağmen hala para biriktiremiyorsak amacımızı sorgulamayalıyız.Neden para biriktiriyoruz? Finansal güvenlik için mi, yatırım için mi, yeni bir iş için mi yoksa hayalini kurduğumuz daha farklı bir şey için mi ? Hangi amaca bağlı olursak olalım, bizi yeterince istekli kılmıyorsa, bir terslik var demektir.
Para biriktirme sonucunda, biriktirdiği parayla hedeflerini gerçekleştiren bireylerin yaşadığı psikolojik tatmin çok önemli. Bu durum hedeflerin ulaşılabilir ve gerçekleştirilebilir olduğunu gösterir. Eğer isteklerimizi kontrol altına almışsak, yaptığımız plana sadık kalmışsak ve yaşam kalitemizde değişme olmamışsa, para biriktirmek bizim için bir yük değil,bir alışkanlık haline gelmiş demektir.
Bol kazançlı, bol birikimli bir hayatınız olsun !