Arel Koleji Öğrencileri “Tüketim Çılgınlığı” konusuna dikkat çekti

AREL Koleji İlkokul 4.sınıf öğrencileri bu yıl 11.kez hazırlandıkları sergi ünitesinde dünyanın önemli sorunları arasında yer alan “Tüketim Çılgınlığı” konusuna dikkat çektiler. Öğrenciler “Üretmeden Tüketmeye Hayır” dediler.
Öğrencilerin işbirliği içerisinde alanlar üstü sorgulama sürecine girmeleri ve dünyada yaşanan sorunları tespit edip araştırmaları ve bu konulara çözüm bulmaları amacıyla gerçekleştirilen PYP Sergi Ünitesi Paylaşımı’nda öğrenciler bu yıl dünyanın da gündemindeki tüketim çılgınlığına dikkat çekmek için “Bilinçsiz tüketimin birey ve toplumda yansımaları” konusunda araştırmalar yaptılar.
Araştırmalarını “Ne kadar bilinçli tüketiciyiz?”, “Doğal kaynakların Bilinçsiz Tüketimi”, “Tüketim çılgınlığının bireylere ve topluma zararları”, konuları üzerinde yapan öğrenciler bu konuda dünyayı bekleyen tehlikeleri gözler önüne serdiler. Tüm araştırma grupları onları eylemlerine götürecek gerçek sorunu belirledikten sonra çözümü için kaynaklar araştırarak ve gözlem yaparak incelemelerde bulundular. Bazı gruplarla röportaj ve anketler yaptılar. Bilinçli tüketime dikkat çekmek için tasarladıkları tişörtleri giyerek hazırladıkları pankartlarla bilgilendirici broşürler dağıttılar.
Öğrenciler yaptıkları araştırmalar sırasında FODER tarafından para yönetimi ve tasarruf kültürünü öğretmeyi amaçlayan “Bütçesini Bilen Çocuklar ve Gençler” eğitimini tamamlayarak sertifika aldılar.